Tuesday, December 20, 2011

minggu yang membosankan

hola uolss...
sejak semalam aku ade attend kursus....gile babeng boring...hukhuk...bukan la nk kate aklu pandai sgt...tp ntah la....boring la jugak....kalau dh namenye kursus mesti ade makanan....punye la xbesh makanannye sepanjang 2 hari ni.....menyampah haku...!!!
balik umah kang...boring kali dua....laki aku xde....outstation ke PD...siap kat PD...trus ke kajang plak....sambutan krismas peringkat kebangsaan plak...haihhh...kene tinggal lagi.....dh la kene tinggal....tp claim OT laki aku apesal xmasok lg....haihhh...xtau la nk kate salah sape...kang aku merempan kat org lain...rupenye laki aku yg salah....susah la...sib baik bukan haku yg claim....kalau x...meroyan dh aku rase...
banyak kot kami nk gune duit ni....(kalau ade org2 kewangan opis laki haku yg bace ni...sila bgtau laki aku..atau aku sendiri ape plak masalahnyeee kali ni....) nk pindah randah ni...banyak nk pakai duit....duit lorinyeee..nk beli prabot2 yg xcukupnyeeee (ade sesape nk bg sumbangan ikhlas kat aku x...huhuhu)... ingatkan tadi nk buat entry pasal kenduri hujung mingg aritu....gamba plak aku dh transfer dlm lappy kat umah....kalau rajin malam kang aku buat la entry pasal kenduri ngan penderitaan hari ahad aritu....
ok la....dh xtau nk tulis ape...sebab aku rase sepanjang 2 minggu ni adalah minggu yang melemaukan....sekian!!

p/s: hari ni lepas keje nk kuar la...nk byr hutang-piutang....ohhh...sape nk tlg aku kemas brg...angkat tangan...!!!!!

Wednesday, December 14, 2011

cantik...tak...cantik....tak...???

hola uols....
keje banyok sebenornyee ni....(asik2 bgtau pasal keje..stp kali memule entry..bosan ah kau!!!)
tp selambe je tulis blog...lantok la....dh lame ghasenye x nulis.....suke hati aku la kan....
td bebosan try la edit2 gambo....ape punye dengki la deme ni....nk edit gambo secara online pun di'blocked' nyeee...mencik aku....xpe2..nnti aku dh terer gune photoshop...(org lain dh lame dh terer....kan...??) tau la korang....

so aku edit2 la gambo lame....carik gambo hok pakai topi tu...xde pulok...dok dlm PC lame..mls plak nk ke depan....so amik je la ape yg ade....try la edit gambo yg laki aku amik kat taman metropolitan tu....lame dh...dh itulah hasilnyeeeee.....header aku tu.....dh mcm pompuan n***o aku tgk...lantak la....

p/s: muke kalau dh xlawo tu..edit mcm mane pon...mmg gitu la....sesape rajin nk ajar aku gune photoshop agar aku 'master'....pepepepelisssssss!!!

homaigod....

hola uolsss...



lame dh x merempan dlm blog ni kan....
bz teramat sgt ni...ni pun dok taip lelaju...kang dieorg nmpk aku bukak blog....siap le...tetibe je keje bertimbun atas meje....huhu...mengeluh je keje kau ye...
dh la semenjak 2 menjak ni tenet opis...meragam....abis sume nk di'blocked' nyee...sampaikan aku rase mcm IP address aku pun kene blocked...abis blog aku nan satu ni pon...mcm biol....sebabkan aku ni cepat melatah...trus aku wujudkan satu lagi blog...siap eksport sume entry blog ni ke blog satu lagi....hari ni try bukak..eh....buleh pulak kan.....suke aku!!!!...bukan ape...syg nk tukar2 blog...sebab....aku mmg dh ade akuan ngan nuffnang....dh ade duit..wpun secoet...pastu dh ade pembace2 anon....suke la...kang kalau bukak yg baru tu...sape kenal aku kan.....(mati la...mcm kan org kenal sgt kau!!!!)...........aku suke bile ade pembace yg anon ni...dieorg ni suke komen...so bile aku tulis fakta salah ke ape ke...dieorg suke betulkan....sharing is caring kan...??? xsume dlm tenet tu betul...kot mmg si anon tu lg byk pengalamannyee...buleh la die share pengalaman die kat sini....haaa...camtu la....sebenarnyeee byk lg mende nk cite...tetibe....dtg tabiat ngan godek2 blog aku ni....chow dulu la..kang ade kalau kureng keje...aku tulis lg noh....daaaaaaaaaaa!!!

p/s: xpaham aku internet opis aku ni....boss aku aim aku ke hah!!! haishhhh...

Wednesday, November 2, 2011

nak cepat punye fasal.......

hola uols...
lame aku tak ke udara secara maya kan...?? bukan hape.....bizi bebenor....
semalam plak seharian kat putrajaya....kene bertugas di majlis konvo iljtm....kene ganti orang....xpe la keje kerana ALLAH TAALA...keje kan ibadah....lgpun best jugak jage konvo ni...terase plak mcm aku dulu....tapi perjalanan majlis konvo iljtm ni sangat la x profesional...byk yang dibolehkan...walapun hakikatnye x boleh.....tapi ape nak buat...aku bukan pihak pengurusan teratas...kerani kecilan di bawah je....so kutuk belakang2 sudey kan....janji...sarapan pagi, minum pagi, makan tengahari, ngan minum petang di tanggung....hahahahhaa.....




berbalik kepada tajuk entri diatas......

alang2 kene bertugas kat PICC...bawak la laki  pegi keje sekali....naik kete je same...pastu drop die kat opis die...yang dekat ngan PICC tu je....so lepas abis majlis petang semalam...tunggu plak laki balik keje....sebab sian die hari2 balik keje...kene hujan lebat...so ari ni...bleh la balik naik kete...walau hujan lebat pon kan....dahla die baru pindah opis (best la opis2 kat sane....ade kosong x..hehehe)...so keje2 kemas opis masih berlarutan sehingga semalam...so dr putrajaya dah lewat gerak balik ke shah alam...tetengah on da way tu...dibantainyeeee hujan lebat gile....dah le jem kat elite hway tu...trus ke NKVE kot...sebab aku nengok jem nye panjang.....so dlm hujan2 tu aku tanye le laki aku...nak makan ape ptg ni...rasenye aku malas nak masak...sebab penat woiii..keje sebagai petugas konvo...kene berdiri...huhuu...so xlarat nak masak kan....aku hint2 die suruh singgah je kedai mane2 beli nasik utk die...sbb aku mmg dh kenyang....ntah macam mane singgah la GIANT bukit kemuning...sebab ade parking kat dalam giant kan....sampai sane jam dh pukul 6.15 ptg...dengan hujan lebat nyeee...ngan time anak2 cina nak balik sekolahnyeee...ngan org keje kilang dah stat kuar masuk kilangnyeeee...aku dh membayangkan jem yang bakal berlaku.....sempat ke nak tgk soffiya (besar ke tgk tivi je la...) dh bebel2 ngan laki aku...aku menonong je amik lauk-pauk...alang2 dh smpi giant kan...laki aku sebok ngan makan donat giant tu la...aku lantakkan.....dh suda tu....xde pandang2 tmpt lain trus ke kaunter pembayaran....dah bayar sume...jalan la laju2 ke tmpt parking.....hujan masih lebat lagik....terkedek2 la due laki bini ke kereta....laki aku terus menuju ke bahagian pilot manakala (wah) aku ke bahagian co-pilot...dek kerana nak cepatnyee....sampai terjatuh2 kunci kete aku...sekali la ngan remote nyee....aduhhh sudah!!!! kang meragam plak remote kete ni....tapi alhamdullilah ok....mase laki aku tekan tu....aku nampak la cahaya lampu kunci  dh berkelip due kali menandakan kunci pintu kete dh terbuke....tp apesal masih kunci....aku tarik2 tmpt bukak pintu tu masih kunci....laki aku tekan lagi...dh kelip 2 kali tanda pintu kete dh bukak....aku rase nak marah dah kat die...sebab main2 sgt....mase nak marah tu aku pelik...apesal atas dashboard kete aku...ade spek mate itam plak ni...yang laki aku dok main tekan2 lagi remote kete...kejap kelip bukak kejap kelip tutup....bile kelip tanda bukak tu aku pegang tmpt bukak pintu kete tu...kete aku tetap berkunci...rupe-rupenyeeeeeee.....

itu bukan kereta aku............................................
itu kerete orang lain.............................................
kaler je same.........putih......................................
laki bini rase maluuuuu........................sib baik alarm kete myvi baru tu x berbunyi....xpasal2 kene rigab (read : tangkap) ngan sekuriti bangla.....huhhuhu....

lari laju-laju masok dalam kete sendiri....due-due gelak gile2 sampai tekan2 perut...... nasib baik aku sayang kau!!!!


***gambar sekadar hiasan...kredits mr.google....lupe nak snap gambo semlm..sbb dh terlalu kelakar!!!

p/s: 2 kali ko buat lawak minggu ni...gileeeee!!

Thursday, October 27, 2011

kedalu...?????

hola uolssss....
ari ni terpaksa jugak aku buat 2 entri...sebab takut kalau tunggu esok...aku terlupe plak..... [tapi first ovol (of all) nak mintak ampun dan maaf pada SI DIA...i rase mende ni mesti syer ngan reader i (ade ke...???) sebab u're so fucking funny] .....rase nak terburai perot gelak!!!!! kahkahakahkahkahkahkahkah.....

citenye gini....

semalam....time balik dari umah abg ipar dengan niat menjenguk mak mertue dan ayah mertue kat sana.....balik pon dah nak malam...kire time maghrib la....hujan pon renyai2 kan....duk dalam kete laki bini harus la berbual...kalau senyap sorang tarik muke kiri sorang tarik muke  ke kanan....itu tandanya tgh bergaduh...ternyata aku dan SI DIA tidaklah bergaduh kerana berbual-bual kosong dengan manjeeee....sekali.......

SI DIA : kalau ujan2 ni selalu kedalu datang umah....???
aku senyap...otak aku dok proses...apekebende nye laki aku cakap ni kan....
SI DIA : ala u xtau ke...yang salu dtg umah time2 ujan tu....yang terbang2 tu....
aku: erk...org lenggong panggil kedalu ke....bukan kelkatu ke...???
SI DIA : same la tu....

time ni aku dh gelak x hengat punye....sebab rupenye...........................................
SI DIA.......TERSASULLLLLLL...........................................



kelakar kan laki aku.........................................

kahkahkahkahkahkahKAHKAHKAHKAHKAHAKHAKHAKHAHAK..........................

p/s: u made my day!!!! i lebiu so much...

asal abis je...aku sumpah seranah!!!

hola uolssss....
rindu ngan tulisan aku x...??? heeee :)) ke rindu ngan tuan punye blog rapuan ni....hahahahaha....sape2 yang rindu tu...simpan2 la dalam hati ye...aku dah berpunya....!!!! wakakakaka...... (motif....gilo!!!!)...

hari ni aku nak cite pasai ape aku sumpah seranah.....sebenarnye giniiiiiiiii...........!!!!
korang tgk x cite soffiya tu...kat tv3 tu....ekalahai.....menyirappppp je aku ngan peghangai di fiona tu.....kuang ajar btol...dah la x sedor diri....bukan anak kandung pun...anak tiri je kot....tp over die..mengalahkan anak kandung....dgn perangai si fiona ni dah buat aku menyirap.....perangai baik si soffiya x kene tempat tu lagi satu hal....kalau aku la...jadik mak tiri si fiona tu...dah lama aku jadik MAK TIRI bebetol....silap2 kene buang keluarge kau tu....tapi baik la sangat...kalau x...die tinggi suare kat aku je...trus die dapat la makan tangan aku.....yang jantan due ekor tu pun....punye la jahanam!!..penakut sgt ngan si fiona tu...ape die kate walau dieorg tau salah pun...senyap je lagi....hishhhhh....dah la si fiona tu xtau kisah silam si soffiya tu kan....kang die geram die tikam pale ko macam die tikam pale bapak die...padan muke kau!!!!

aku xtau la...adekah sebab lakonan si izara aishah tu yang menjadi ke ape....sebab aku asik terfikir je....ade lagi ke pompuan baik sgt mcm si soffiya tu....sebab bile abis je cite tu aku mesti sumpah seranah......ba alif ba ya...!!!

p/s : ade ke pompuan baik gitu...pompuan jahat mcm fiona tu aku tau la ade....eh pepandai je aku...huhuhhu...!!!

Tuesday, October 25, 2011

sakit mate aku....

hola uolsss...
hari ni baru stat masok opis....ehek...!!! semalam aku cuti teman SI DIA buat last check-up....so semlm...doc tu cakap...SI DIA dh fully recovered...crack pun dh x nampak dlm x-ray tu....cume rase sakit sikit2 tu akan rase la....doc suruh jage elok2 je....jgn eksiden lagi...jgn terpeleot plak....so hari ni SI DIA dh stat keje...cukup la pasal SI DIA...die bukan suke aku cerite pasal die kat blog ni...sebok je...suke hati aku la kan....uwekkkk!!!!
[ni dah taip kali kedua ni...bongok btol la line tenet ni..tekanang aku tau!!!!!]
hari sabtu yang lalu...lps aku habis keje sampai tengah hari tu....aku ter'PAKSA' kuar jenjalan....sebabkan...SI DIA ni jenis panaih punggung btol duk umah...kan best duk umah baring2 tgk tv...duit pun save...tp disebabkab aku sssaaaaaayyyyaaaaannnnggg die sesangat so aku ikutkan la jugak kehendak SI DIA...janji ko bawak kete...aku malassss!!!!....so demi mengikut nafsu berjimba die tu...die sanggup la drive kete....katenye nak ke ONE UTAMA...ikut la jalan belakang...ikut jalan ke puncak alam...masuk kota damansara....then tembus jalan ke kat ikea...curve tu sume kan....ingatkan ok la...sekali....HAMMMEEEKAWWWW...jem!!!!...sumpah seranah la ko dlm kete....gewwdikkk!!!..duk umah xde jem kan....!!!! dalam2 jem tu sampai satu tempat tu...SI DIA nampak la sorang minah ni....SI DIA kate... "amik gamba yunk...amik gamba...bleh u tulis dlm blog u...xpayah tulis pasal i lg.." ....ni pun aku duk tulis pasal ko ni ha....sebok je...suke hati aku la kan....uwekkkkk!!!...(ok...aku ulang lagi ayat di atas..)

gambar mencangkung pertama...konon tunggu bas...padahal jual muke berkurik tu!!!

yang haku xpaham kan apesal la dieorg ni gemar sangat berkedudukan seperti itu....x letih ke kaki dieorg tu....bagi aku gaya gitu hanya seswai utk bilik kecik yang dipanggil jamban...tempat org buang NAJIS!!!!....laki pompuan same naik nye....kalau dieorg nak buat budaya gini kat negara dieorg..lantak la kan....bile kat negara org...behave la skit...!! tapi bile dieorg buat gaye gini...mmg ANNOYING gile....kalau dah gemar sgt pun duk gitu...buat la kat belakang2 bangunan ke...blakang2 kedai ke...ni xkire....kat mane2 pun selamber je..bus stop la...kat depan kedai runcit la...kat depan klcc la...dah mcm beruk pun ade aku tgk....mencacatkan pemandangan sungguh...tu blom bertenggek atas bangku tunggu bas...hishhhh...ANNOYING!!!!...


gambar mencangkung kedua...ape motif ko ni sebenarnyeee....???
yang menambahkan ANNOYING kan dgn perangai minah (indon...for ur info) ni adalah....dah la duk mencangkung kat tmpt tunggu bas (xde bus stop pon)...cume duk bwk pokok la....sekali tgk lps satu bas jalan...die pun jalan kaki....eh...??? ape motif duk mencangkung kat tmpt org tunggu bas tu kan...pastu jalan2 depan skit...lps lalu satu tmpt construction (which is ramai cowok2 indon...abangla2...myanmar2...dan yang sewaktu dengannye)...bleh die sambung mencangkung lagi.....x paham hakuuuuu!!!!!!

p/s: gambar pompuan indon ni...salah satu contoh je...yang duk mencangkung berkumpulan tu pun banyak....hishhhh...fucking annoying la......

Thursday, October 20, 2011

i H.A.T.E you........

hola uolssss...
pepagi dah hate-hate kan...motif sangat..???? benci sape....bukan benci manusia ....aku benci supermotard SI DIA...lps2 kuar 'sepital' ni...die tunjuk kerek kat bini tuan die....lps die siap ari tu...aku mmg blom try naik lagi...tetibe pagi td....sebabkan malas nak g isi minyak kete yg dah kelip2 tu...(semalam lps keje ingat nak g isi minyak dibantainyeee ujan sampai malam..so malas la nak kuar)...mintak la SI DIA anto aku g keje naik supermotard die....mmg la terpaksa seksi (TERPAKSA!!!)...menampakkan sebahagian daripada betis gajah ini.....bluerkkkkk...!!!...lagi satu baru manje kan..kalau g keje yang opis yang jauhnya hanya sekangkang kera kan..pastu mintak SIA DIA anto kan....kan manje tu...harkkkptuihhh!!!!... lantas..(wah!!) aku kejut mesra SI DIA...mintak anto g keje...naik supermotard die la kan....sekali................bile aku naik je.....die buat bunyi...........

"streeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.............." (eh macam mane nak eja ek bunyi tu..) ala bunyi macam ade mende tersekat kat tayar ke kat rantai ntah....aku ingat kot ade kayu ke ape ke...??? sib baik x jauh.....bile aku turun je supermotard tu...elok je die..bunyikkk macam biase...cissssssssssssssss!!!

aku ingatkan tuan die je yang asik kate aku ni gemok...motor die pon same je.....

'TUAN BOREK, MOTOR RINTIK'....................(bleh ke..????)

so.............i declare war to u ....SUPERMOTARD...........

>>>>>>>>>>>i>>>>>>>>>>>>hATE>>>>>>>>>>>yOu>>>>>>>>>>>>>>>


ini la saspek pertama.............chaittt!!!

ini la mastermind nyeeee...jage kau!!!

p/s: aritu pon aku gemok gak...bleh je naik.....saje je....tuan ngan motor komplot nak jatuhkan airmuka aku le ni.................

Wednesday, October 19, 2011

gila-gila remaja....GILOOOOO!!!!!

hola uolssss....
sendat otak bile bace pasal kezaliman manusia terhadap manusia lain....kalau kat darah daging sendiri pon sanggup buat macam2 kan....inikan pulak orang yang x ada kene-mengene dengan kehidupan dieorang kan...nak keluar rumah pun rase dah tak selamat...huisssshhhhh nauzubillahiminzalik!!!!....
so hari ni aku nak cite pasai lain la....semalam SI DIA kate....duit OT die bulan2 lps sebelum die ditimpa kemalangan dh masuk...YEAYYYYY!!!!...so ajak la die p beli barang2 dapur....senang plak die angguk kali ni... (ade ape2 ke u sorok dari i...????) .... huhuhu...memule...SI DIA AJAK p tempat lain selain GIANT....pastu lps dh siap2 sume...rase malas nye nk driving jauh2....so akhirnyee ke GIANT je la...sampai je sane...aku dh menonong ke depan...malas la nak singgah2 tmpt lain...trus je ke tempat yang dituju....sebab kanggg ade je mende yang x sepatutnyee aku beli....aku terbeli.....SI DIA dok singgah sane sini...aku biarkan....
last2 die datang kat aku...die tunjuk die beli cd...cd ape....haaaaa ni haaaaa....!!!

.

.

.

.

.

.




 
hahahaha...baru je aritu aku tny opismate aku..mane nak carik cite lelame dulu kan....mane la tau...dh la opis mate aku ni suke lagu2 lame...lagu2 80an dulu2...die ade cd lagu suhaimi mior hassan uolsss.....kat opis ni jarang aku tgk die dgr lagu-lagu baru...lagu lady gaga ke...lagu justin biebir ke....so aku bajet die tau la....

sekaliiii...sendiri suda jumpa......mlm lps balik dr GIANT tu...sambil layan lipat baju...kitorg laki bini pun layan la cite GILA-GILA REMAJA tu....kelakar la orang zaman dedulu...rilek je....selamber je berlakon pakai seksi2..kalau sekarang ni dieorg pakai gini kompom kene GAM GAJAH punye la....tapi suke la tgk muke faizal hussien time die mude2 dulu....hensemmmm!!...pastu bwk plak scrambler...dah aku berangan nampak SI DIA yang berlakon.....harharharkkptuihhhh!! lawak gile lakonan dieorg dulu...keras kayu je...skrip x yah cakap la...skema nak mampos!!!....props plak mmg hancusss...mmg harap muke si faizal hussien je...tapi paling lawak tgk muke rosyam noor (dedulu name die dieja rosham noor)....gile kelakar muke die time memude dulu..patut la dh tua pun die masih nak jadik hero sebab time mude mmg muke die x bleh blah...siyes aku x perasan tu rosyam noor..hahahahaha......pastu tipikal la cite melayu kan...dulu ke skarang ke...mesti nak cite pasai bisnes kaw-kaw punye...datuk seri la...tan sri la...sampaikan org masok sepital kene tikam pun...dieorg masih nak cite pasal bisnes juta-juta dieorg...kelakar sgt!!!....hahahaha....anyway....aku mmg suke tgk cite lame2 mcm tu...mcm terkenang nostalgia lame....teringat mase kecik2 dulu aku rase dh abis best dah tgk org dlm tivi tu bercinta....mcm kan aku plak heroin nyeee...auwwwwww!!! best woiii..baik korang g carik cite lelame tu....sekali sekala layan cite dedulu mmg best...lps ni nak carik cite AZURA ke ISABELLA ke....mesti syiokkkkk!!!!!

gile ah...ni tgh prepare nak berlumba ngan geng GAGAK HITAM...ahakss!!

gile stylo mylo helmet die....HIDUPPP SELANGOR!!! eh.....ahahahahha...

lumbe dalam ladang sawit....kau!!!

gile terer azroy time ni...hahahaha

dalam air pon terer jugak.....

tu diaaaa...bukit mane ntah dieorg dok daki ni...!!!

geng azroy.....konsep 1Malaysia diterapkan oleh si HERO...

yeayyy!!..geng baik mesti menang!!!!!

padan muke geng GAGAK HITAM...kalah!!!!

kang inesen je muke si AZROY tu..time ni muke sebek sbb kene marah ngan bapak SUZI...si HEROINNN..

majuk....kene marah!!!..comeyyyy

majuk...bawak diri.....g melaka ikut jalan kampung...lalu rembau tau.....hahaha!!!

KAU MAMPU..????!! bace buku tepi sungai celah semak!!..hahahaha

ni plak bace buke tgh terik matehari....tepi bendang..KAU HADO!!!!
hahahahahahHHHAAAAAAAAAAAHHHHahhhhhhhhhhhhaaaaaahhhhahaaaahhhhhaaaa..........

tak lame lagi kan nak kuar dh cite GILA-GILA REMAJA baru....hero die fizz fairuz kalau x silap la....hishhhhh...x seswaiiii.....aku rase elok kasi farid kamil ke....zul huzaimy ke...baru nampak ciri2 permotoran....sebab azroy zaman dedulu kurus melidi pastu tinggi menggalah.....tapi tunggu je la ..aku pun x sure sgt...tp yang aku pasti GILA-GILA REMAJA baru ni menampilkan scrambler yang cun melecun....seperti ini.....




ni la wajah baru supermotard SI DIA..selepas di'admitted'.....haihhh....hemsem macam tuan die (matik la puji laki sendiri.!!!) .....x best lagi ke dpt bini support 100% ur interest...OMG!!!!


p/s: suke tgk mase dieorg ngorat cikgu dieorg kat bus stop...faizal hussien hemsem je..!!! haaa..teringin la tu nak nengok...g beli cepat...best siotttt!!!! i tell u....

Tuesday, October 18, 2011

macam-macam

hola uolssss...
lame jugak x tulis blog...lately ni...byk keje...mane kan tidak...sabtu keje...ahad kuar....weekend nak lekat kat umah susah benar.....sudahnyeeee...umah kene kemas weekdays....malam tadi pon aku dh switch off fridge...sebab air batu dalam tu dah tebal....aku rase fridge tu mcm dh rosak je...cepat benar jadi air batu nyeeee...ke mmg mcm tu ek... (alasan je nak beli peti ais baru hok besor..hiksss!!!) ....balik lunch hour kang...aku keje kan la fridge tu....haihhhh.... baju bajan pung....!!! dah segunung duk dalam 2nd room tu...dah jadi macam lemari plak bilik tu...asal aku ngan SI DIA (laki aku dh tak bg cite pasal die....so kalau ade nak tercerite sesikit pasal die...aku gune SI DIA la ye...huh!!!)..  nak amik baju ke sepender ke...kene p la bilik tu....!! aku paling malas la bile nak melipat ngan menyimpan baju tu....rase mcm nak letak je sume baju ngan hanger2 tu dlm lemari....tapi nampak sgt la pemalas nyeee kannnnn...!!! so mlm ni la kasik settle....!!!
semenjak 2 menjak ni banyak betul mende2 yang x masok akal (bg yg berakal la) terjadi di sekeliling kite....ape la yang dieorg fikirkan mase dieorg buat mcm tu ek...??? buang baby dr tingkat 2 la....kelar leher baby la....dieorg ni xtakut TUHAN ke hah...??? dah la beromen tu je dah DOSA....tambah plak lg DOSA...bunuh anak yang x bersalah tu....haihhh....xpaham betul aku...aku ni hah dah kawin dekat 2 tahun...susah benar nak melekat...susah benar nak dpt anak....dieorg ni sesenang je dpt...sesenang je buang......aduyaiiiii!!!!! SI DIA ahad aritu terlanggar anak kucing pun dh gigil semacam....bukan sengaje plak tu...mmg xnampak pun....pun dh rase menyesal...kesian...inikan plak nak letak pisau pastu kelar leher manusia...anak sendiri....KAU GILA KE..?????
macam-macam la dunia sekarang ni....dh kat mane la peginyee kewarasan masing-masing....kalau ade la sesape yang bace blog aku ni...tgh mengandung...n rase xmo anak kau tu...meh la bagi aku....aku jage anak kau tu...jgn malu jgn segan....daripada kau bunuh anak kau tu...baik la bagi aku....bagi la baby tu peluang untuk hidup di bumi ALLAH SWT..

look..!!! how cute they are...???? OMG!!!


p/s: aku benci orang bodoh....dah tau nak beromen tp xmo mengandung...xreti2 ke nak pakai kondom..!!!

Friday, October 14, 2011

ape ke kedengki sangatssss ni.....

hola uolss....

ari ni hari meyirap sedunia ye dtg keje....ape ke bengong sgt la...opis aku ni....habis sume mende nak di'block' nyeeee...hari tu dh okay dh...bile FB dieorg stat block pukul 8.30 am smpi 1.00pm..lunch hour leh la layan....kul 2.30pm blocked balik until 4.30pm....okay la diterime...n dah bleh 'tune' dh pun ngan mase2 yg diberi tu pun...

tup..tup..tup....

pagi td dtg opiss...abis sume kene blocked....facebook....blogspot...wordpress...yahoo mail (limited)...gmail (limited).....maybank2u..sampai kan certain2 IP address tu nak sharing printer pun kene blocked....ape kejadahnyeeee ini semuee.....ko hengat staff opis ni duk mengadap 24 jam ke mende alah ni sume....ni sume sesambil je...mcm bile nak 'take a breath' jap...bace2 la...blog org lain...bace blog hiburan....mcm tu la..release skit tension bile bace pasal memey ke...tgk org kutuk2 die...bergelak ketawak!!!!..xde la 24 jam nk bace blog je...JELAKKKK jugak!!!....

tak tau la aku ape yang difikirkan....rase nak memaki sesangat pagi tadi.....tapi ape nak buat ni tmpt kite nak carik sesuap nasi...layankan je la.....kalau nak sgt....berblogging...berFB....etc












jawapannyeeeee.....

















bawak


la


broadband


pilih la hok mano se punggg!!!!




sendiri......








mudah..




x pening kan kepala dengan mende2 remeh ni.....




sebenarnyeeee.....



org2 opis ni....(xnak cakap bos...)





dengki




sebab




staff




ade





BLOG yang BEST...




sedangkan die x de ...





hahahhahahahahaha...

p/s: terime kasih opis yang kucintai kerana berusaha menjadikan aku pekerja yang berdedikasi...isnin depan saye bawak berukban sendiri ye....jgn marah...nnti cepat tue...eh!!! (peace no war, man)

Wednesday, October 12, 2011

happy birthday to me...!!

hola uolsss...

yessszaaaa uolsss...hari ni aku makin kertu....tapi still maintain wajah mude...(mude kah...??)....nak harapkan laki aku buat entri utk aku..mmg idok la....facebook je la yg die tahu je pun...xpe la...buat sendiri jadi la...katenye blog same dengan diari hidup aku kan...ape ke salahnyeeee...janji laki aku jd org pertama ucapkan selamat hari lahir tu...hadiah2 ni sume xpenting la...janji die syg aku...makin hari makin sayang....makin tue makin cinta....gitu la...itu tu dh sgt memadai...
kalau kite ni pompuan2 mmg la nak sambut2 bagai besday laki kite...sebab pompuan kalau syg die tunjuk...laki x tunjuk...lelaki JAMBUSSS je tunjuk...lelaki MACHOSS mcm laki aku die x tunjuk....tsk..tsk..tsk..

seprias2 mmg xde la dalam kamus hidup dieorg ni...tau2 je 3 bulan lps birthday dpt hadiah jam....haaa...dieorg gitu la....

yang paling x tahan time terime birthday wish dr family dan kwn2 adalah....birthday wish dr ayah aku....xsangka....dah la mlm tu tido ngan ...erk...erk....mimpi ngeri....herm...sebelom suboh tpon bunyik2...ingatkan sape la...tgk2 ayah...mendoakan kesejahteraan anak die ni ha....haihhhh.....terharu aku...owhhhh!! terime kasih ayah sbb ingat birthday kaklong...

semoga dengan pertambahan usia aku ni...aku menjadi insan yang matang dan tabah dalam mengharungi liku2 kehidupan aku...semoga dengan pertambahan umor ni maka bertambah la jugak rezeki kami seisi ahli keluarga....semoga aku masih bernafas sehingga ke hari lahir aku yang seterusnyaaaa...aminnnnn!!!!

meh tgk kek pilihan aku untuk tahun ni...

tada
.

.

.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



hahaha..kek x hagak2..?? kau mampu..!!!!


p/s: i wish...........my secret top ten list.....
(cer teke..cer teke...??)

Tuesday, October 11, 2011

sorry la derrrr....

hola uolsss...

kembali seperti sedia kala....
malas nak berpanjangan melayan emosi
(tapi jauh di sudut hati..masih la melayan rajuk hati)
hidup kene diteruskan walau ape pon menanti kat depan tu kan....???

so teruskan dunia blogging ni...mane tau satu hari jadi blogger terkenal...
tapi bukan itu aku nak cerita hari ni...

biase la...sape yang tau mcm mane dunia blogging ni....tau la....kebanyakan ketulenan cerite adalah 80% sahaja.....yang lagi 20% tu adelah penyedap cerite....penyedap cerite tu...ade macam2 bentuk....kekadang bile kite tulis cerite sambil2 kutuk2 org itu org ini...waima laki sendiri....org jadik minat nak bace...kekadang bukan sume org bace kutukan itu sebagai kutukan...kekadang ade jugak bace kutukan itu macam....'owhhh cute la laki die ni..." " alamak best la dapat laki gini.. cool jer"....dan macam2 lagi la....

same la macam yang salu aku tuliskan dalam blog aku ni...so bile aku ceritekan pasal seswatu cerite tu...aku tambah la penyedap cerite tu...contoh nye macam.. "biase la laki aku kan tekak very the villager" ....dgr mcm kutukan kan...??? tapi ade sesetengah org bace lain.....

so der.....sori la kalau lu terase bile wa tulis macam2 pasal lu dalam blog wa ni....bukan ape...wa mmg sayam ngan tangkap cinta ngan lu...lu tau kan??....takkan wa nak tulis ayat2 puitis dalam ni...bukan lu je yg muntah...reader wa pon kompom muntah darah.....ingat ar....bukan wa sengaja nak malukan lu ke ape...x pernah berniat pon der...sumpah WALALLAH!!!....so dengan entri ni...wa nak...kalau boleh lu izinkan la wa untuk terus menulis..menjadi diri wa sendiri....tapi kalau lu xkasi xpe la....lps ni terpakse la wa tulis pasal semut ngan lipas kat umah tu...wa mintak maaf la...wa mmg bukan sengaje...cume kekadang terbawak2 kegembiraan wa berlaki kan lu...saje nak share 'the happiness' tu ngan sume org...lu maafkan wa kan..????

ok la tu je la kot...akhir sekali...aku cinta padamu....ecewAAAHHHHhhhhhh!!!


p/s: jangan marah la....takuitttt!!!!


kenape aku....?

salam ikhlas dari lubuk jiwa.....



perasaan memamg hancur.....sehancur jiwa....hancur berkecai....

hati pedih...sepedih luka yang dalam....

bak kata orang....menangis-lah kalau itu mampu meredakan kepedihan hati....

hati aku hancur...kecewa....

tidak tahu mana silapnya...

kenapa aku yang selalu merasai perasaan ni.....kenapa orang lain senang sahaja mengecap kebahagiaan...

sedangkan aku tidak..........

mereka mengecap kebahagiaan.....

tanpa banyak halangan....seakan jalan yang mereka tempuhi tidak dilanda badai...tidak dilanda taufan.....

kenapa mesti akuuuuuuuuuu??????



-ini entri emosional sebab itu berbahasa baku-
-bahasa melambangkan bangsa-

p/s: jgn tanya aku kenape...sebab aku pun xtau kenape....?????

Monday, October 10, 2011

sekarang baru kau tau!!!

hola uolsss...
hari ni byk koje plak kat opis aku ni....tp sbb aku keje mmg cepat (harrrrkkkptuihhhh) keje dpt disiapkan....sepatutnyeee keje tu aku kene siapkan hari sabtu aritu....tp bile difikirkan...masok keje hari isnin kang xde keje plak...sengaje aku tangguhkan....kire mmg niat nak buat keje tu ari isnin la...dan alhamdullilah siap....!!!!

owh berkenaan tajuk diatas kan....gini kisahnyeeee...

kalau korang flashback memori korang kan....(kalau korang mmg bace blog aku le)....aku ade buat entri pasal laki aku eksiden tu....kan...????? dalam 2 minggu lps...sibuk la laki aku nak baiki moter die tu....beli barang sendiri...kenkonon nak buat sendiri...sekali x mo hidup plak....so kene jugak anto kedai...sib baik kedai depan umah ni je....so tolak la die moter kesayangan die tu dengan terhinjut2....so mase laki aku beli brg2 moter die tu...mesti dapat resit kan....resit bini simpan....ikut deal ngan supervisor si myanmar sengal tu...segala kos membaiki moter die tanggung..maksudnyeeee...tolak gaji myanmar tu la....so aku...selaku si pemungut hutang dan penuntut janji...call la si TOHA (supervisor tu)....selambe je die jwb macam cibai di telefon ye....xpe....aku x nak hangin2..kang die xmo byr plak kan...aku biarkan dulu...die kate nnti 1hb oct die call aku...aku tunggu punye tumggu...die mmg x call aku...mmg nak carik pasal...aku anto msg...x berbalas...ko buat keras je kat sane xpe....hari jumaat lps....aku teman laki aku p buat full statement die kat cawangan trafik balai polis petaling jaya....sebab mase hari eksiden tu...nak buat full statement x lps...sebab server down...lps tu sarjan jamil tu kursus la ape la....kire byk la halangan....time laki aku buat statement tu...laki aku bagi no phone si TOHA tu....kat ctu jugak die tpon si TOHA tu...amik kau!!!!! kompom terkezut beruk die...sbb mase kat PPUM  tu mmg dh deal mls nak panjangkan mende ni...kire settle luar la...tp bile pikir2 balik....baik kite libatkan pihak berkuasa...kalau tak...macam ni la jadinyaaa..janji nak tanggung sume..pastu buat lari2....padan muke kau!! trus die tpon laki aku...aku kate jgn angkat buat bodoh je....kalau die tpon aku...mmg aku bagi die SEBIJIK.....lantak ko..pepandai la ko menjawab kat bos ko..bile kes ni naik court....elok2 ko kene byr lebih kurang RM600....xpasal2 ko kene byr RM6000...so ..I SEE U IN COURT U STUPID LIAR!!!!
(sib baik dpt paw dieorg rm 200 mase kat PPUM aritu)......
kepada korang yang eksiden...sile la JANGAN bertindak nak settle kat luar...even korang bersalah...biar pihak berkuasa yang tentukan...jgn sesekali percaye utk settle luar...sbb mmg ramai pentipu kat luar tu...!!!!

abis pasal tu....

tadi bukak la email....kan bulan ni bulan oktober....bulan kelahiran aku kan....tgk dlm inbox...ade email dr nuffnang....so bace la...(aku ni dah la pemalas bace email...) hikhik...sekali die kate hehehe....


bukan ape..aku tau la korang mesti dh dpt byk hadiah dr nuffnang....aku ni..dah la pemalas nak buat ads campaign yg nuffnang bagi...sekali...dapat hadiah birthday dr dieorg....terase mcm satu appreciation kat aku....insan yang masih nerangkak2 di dalam dunia blogging...bukan macam blogger yang femes2 tu...deme selalu dpt hadiah la..invitation la....best je...merapu2...dpt hadiah....tu yang aku rase terharu bebenor tu...dah la dok merapu je...blog ni x de infomasi langsung...kire x berilmiah langsung...kempen malas nak buat...tetibe dapat hadiah birthday....yeayyyy...nanti nak amik hadiah kat opis dieorg...walaupun x seberape...tapi tetap SUKEEEEEE!!!! tengkiu NUFFNANG!!!!..lebiu so much!!!!! tadaaaaa!!!!

p/s: ari ni happy....buleh timbunkan keje atas meje aku...aku terime dengan senyuman je...:))

Thursday, October 6, 2011

paham dok maksud OUTSPOKEN!!!!!!

hola uolsss...
aku nak meroyan kejap dlm blog aku yang x seberape ni.....ni la mentaliti org melayu kite....kalau die dh pangkat tinggi tu...mule la nak cas org pangkat bawah ni sume tolol....nak ikut cakap kau je..kau je la yang betul dan baik...org pangkat bawah2 ni la yang jahatnyeeee...yang kurang ajarnyeeeee......


kau reti tak maksud outspoken....seseorang yang outspoken ni berani bercakap dengan ape yang die percaye  dengan sesiape sahaje...di mane sahaja...dengan nada yang bersemangat...bukan sok sek sok sek...belakang kain dalam org....PAHAM TAK...???? kalau aku bercakap..aku bercakap untuk menuntut hak aku....bukan aku cakap kosong...asal nampak slek je...aku komplen...asal nampak slek je aku ngadu....sebab mende2 yang aku cakap tu berlaku ke atas diri aku....salah ke kalau aku tuntut hak aku tu...nampak memang remeh....impak die.....!!!!!! jangan nak samakan situasi dulu dengan sekarang....

yang menambah kepada pemeroyanan aku ni adalah....orang2 di sekeliling aku yang rata-rata (aku x cakap sume)...harap aku je yang melaser, menyaun (sound), menegakkan keadilan....sedangkan korang sume just tengok je aku meroyan sorang2...sebab hal-hal kecik...kalau belakang 'orang' tu...kemain ko...!!!! sampai la aku kene cop sbg 'ORG SUKE KOMPLEN'...........dey.....aku komplen sebab aku tahu hak aku kat mane....bukan aku komplen sebelum pikir....!!!!! bile aku berani bersuara...org lain cas aku...kurang ajar...x bleh ditegor...susah utk dibawak berbincang...ITU LA MASALAH nyee...bile melibatkan org pangkat rendah mcm aku...sesuke ko je nak buat decision...ade x ko nak tny pendapat org lain....ko dh mempermainkan HAK aku time tu....!!!! so salah ke bile aku outspoken utk aku menegakkan hak aku!!!!...

secara kesimpulan nyeeee....aku lebih rela di cop sebagai.." ORANG KUAT KOMPLEN" dari aku dilabel oleh org lain sebagai baik kat depan ...belakang mulut puaka atau lebih sinonim dengan panggilan "HIPOKRIT"......aku benci org yang tergolong dlm golongan hipokrit...rela org lain menidakkan HAK ko utk hidup di  bumi MALAYSIA yang demokrasi.........atas alasan takut nanti org lain x suke ngan ko kerana sikap OUTSPOKEN ko!!!...aparaaaa!!!

p/s: tak suke aku kalu....lantok!!!!!! x berkudis x menanah la hidup aku....cume rimas dengan kehadiran org mcm korang ni...kalah lembu!!!

misi berjaya!!!!!

hola uolssss...
mintak maaf la 2 hari berturut-turut ni aku nak cite pasal besday laki aku....bukan nak poyo..macam aku sorang berlaki....tapi aku fedulik ape....sebab mase daftar kat NUFFNANG pon aku tulis blog ni blog salu cite pasal peribadi....bukan blog gossip hiburan...bukan jugak blog ko boleh carik resepi masakan....tp kekadang aku tulis jugak pasal retis-retis...pasal makanan.....tapi x selalu....yang aku selalu tulis..pasal aku...laki aku...sok lusa...pasal anak2 aku pulak....kalau rase nyampah...jangan bace blog aku....pegi la bace blog chefwan ke...blog abg nara ke...???? kalau suke bace cite merapu....."WELCOME"...blog ni mmg tepat dgn citarasa korang yang kompom gemar merapu.....hakhakahakahak!!!

ok berbalik ke cerite nyeeee...
sebenarnye aku xde la plan nak buat ape2 pon utk birthday laki aku ni...sebab kan baru lps raye...duit gaji bebaru ni pon doh abis byr hutang piutang....akibatnyeeee....kais pagi..mkn pagi...kais petang..mkn petang...so kelmarin...ntah ape mood baik plak mamat tu...ajak p beli brg dapor....WAHHHHH...laju je aku...amik troli tecit je mulenyeeee...sekali kauuuuu......terpaksa tukar ke troli besar.....SORRY syg....kan dlm entri lps aku kate aku nak berdiet kan...so beras aku x amik...ikan aku x amik...begitu jugak ayam....yang aku amik...minced beef...sayur2...n pasta...SAY NO TO NASIK la kan.... bile tgk blk brg2 tu...tetibe muncul mentol tepi kepala...TINGGGGG!!!!....hermm...nak buat candle lite dinner la...utk laki aku...gune je ape yg ade dlm fridge....


KELETANG-KELETUNG...SOH..SEH..SOH...SEH...PRUTTTTTTT!!! eh....hahahhaha


tara....................
.

.

.

.

.

.

candle lite dinner


makanan time dinner tu x kisah la apepon...kalau tekak korang rase nk makan mee kari terpulang la...janji time masak tu kite masak dengan penuh kasih sayang...so bile masok dlm perot die....melekat la di hati die kasih sayang kite tu....hahahahha...itu la pemahaman aku.....romentik kan aku.....har...harr...harkk....harkkkkkptuihhhh!!!! malam dinner tu aku masak spegeti bolognaise....ngan roti inti hotdog..salut telur ngan bread crumbs....sodap...sehingga menjilat tapak tangan!!!!... hahahaha....laki aku la...muke terkulat2 je...almaklum la tekak very the villager...mane tau rase masakan westerner ni....hahahahahhah!!



siap la candle lite dinner yang biase2 je utk meraikan keberadaan laki aku di muke bumi ni...aku harapkan die suke kan makan malam tu...dan harap akan menjadi acara tahunan utk kami...eceeewahhhh...

saksikan wajah keremajaan laki aku......

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.




wakakaka.....

saksikan pulak wajah kesayangan hamba.......



alololohhh...comey sangat la tu!!!!!!!!!!!



insya-ALLAH tahun depan kalau umur kite pjg i blaja buat steak ye...tp dengan syarat....lepas makan steak tu...kite kene menari pelok2 lagu romentik....

amacam....??????



p/s : mencik u mlm tadi...lps mkn mlm romentik tu...berebut nak tgk tibi...i nak tgk CSI...u sebok je tgk cite xsedap tibi 2 tu ...mcm tu baik xyah pasang asetero....mencikkkkkk!!!!

p/s/s: ade lebih sikit pg tadi..bawak la  ke opis buat breakfast...lagipun time ni la nak eksyen ngan kawan2....hahahahahaha!!

Wednesday, October 5, 2011

bye bye 20th...welcome 30th

hola uolss.....
hahahahahahhahahahaha fes ovol (hihi...first of all) aku nak mengucapkan 'selamat hari lahir buat suami tercinta'......nyanyi skit :

'ALLAH selamatkan kamooooo....'
'ALLAH selamatkan kamoooooo....'
ALLAH selamatkan ismet ulam raja eh....
'ALLAH selamatkan kamarul bahrin.....'
'ALLAH selamatkan kamooooooooooooooooooo!!!'

so paham la kan korang kenape tajuknyee gitu...ye uolss...laki aku dah berusia 30..tahun ni....tinggal la aku yang masih mude remajewwww ni....stilll pegang no 2 dihadapan nyeeeee....mmg la age doesnt matter...aku x kisah pon umor die brape pon....tp mcm kelakar je....mcm xsangka laki aku dh berpangkal 3....sebab kalau p mane2 pon org kate die baru lps abis SPM....eeeeeeeeeeeee..plis la...mase die p interbiu keje gomen dulu pon same....aku pon ade teman die time tu....ade satu makcik tu tegor aku.............

makcik : teman sape dtg sini...makcik teman anak.....
aku : teman suami saya ni....(tunjuk laki aku kat sebelah)...
makcik: ooooooo kawin mude ye....
aku: haaaa mude...(sebab aku rase aku kawin mcm dh lambat je kan...) xde la makcik...umo saye tahun ni dh 27...hasben sy plak dh 29....mude ke lagi.......??
makcik: owhhhh makcik ingat umo korang baru 22 mcm tu.....
remajewwww sgt la ko buat muke ko camtu kan...????????????????

tengok......bukan nak bangga diri....tapi mude ke muke kami ni.....erk!!!!.....banyak lagi la kejadian2 org salah anggap umo laki aku ni....kalau aku belek2 muke laki ni....ntah celah mane la org nampak kemudaan die tu...aku tgk biase je...maybe sebab die kurus keding kot....ermmmm..ntah la........

ape pon la org kate...mude ke tue ke.....semoga sentiasa diramati olehNYA...semoga u  sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik...sentiasa diberikan rezeki yang melimpah ruah....dan sentiasa menyayangi bini u yang mude ini....sampai bile2.....tiada hadiah yang ternilai i dpt bg selain KASIH SAYANG YANG TIDAK TERHINGGA......ceeeewaahhhhh.....!!!...i balik keje ptg kang...kite 'candle lite dinner' ye....i masak....kire hadiah le tu ye.....!!! dan terime la sedikit coretan dan kek custom made utk u..sbb kalau i bg kad kat u...mesti u x simpan kan...pulak tu u bukan suke mkn kek kan....so i tepek kat sini...n bile2 u nak tgk ingatan hari lahir dr i utk u..u bukak je la blog i ni ye...hahahahaha!!!



Your birthday fills me with happiness,
because being with you is my pleasure, my joy.
I’m hoping and praying for many more years,
many more birthdays
the warmth in my heart whenever you’re near,
the ecstasy of being close to you,
the excitement of sharing our lives together,
the sweet peace of knowing you are mine.
On your birthday, be aware that
I love you more than I can say,
more than you can know.
Happy Birthday, Sayang!



p/s: i tau u bace blog i ni....kire entri khas utk u ni pon..hadiah la ye...bini kwn2 u yg lain mane buat gini kan..kan...kan...kan....????