Wednesday, August 10, 2011

lite purple it is..........

hola uolssss....
ape kaba ari ni....pose setakat ni ok lagi x....??? setakat ni...aku laki bini ok lagi.....hari ni pepagi je dah ade mende x best terjadi.....tp saba kan je la...lelame paham la tu kot..:(

semalam 1st time buke pose kat luar....untuk pose tahun ni la....ari ni...blom tau lagi....mcm nk b'buke kat luar lagi....tapi bukan buke kat kedai ke ape....mcm nk buka kat tasik ke...???ehek....tp nk tgk cite kasih alia tu pulak...semlm dh la tinggal satu episod...huhu....tgk la....malas nk fikir.....
gambo ni curik dr blog org lain....hahaha.....tengkiu!!!

semalam buke kat luar...kat flamming steamboat hok baru....dekat2 ngan umah aku ni....puas ko mkn ketam udang....sampai xnak2 jadinyeee...(ooppsss nk gossip jap...semlm meje sebelah aku duk la satu couple...x bukan couple yang cinte2 kot...kawan baik la....yang pompuan cite pung pang...pung pang...macamkan die sorang je best kat ctu...pastu bunyik la azan..menandakan kite dh boleh berbuke kan....yang couple tu...minum air seteguk trus nyalakan rokok....haihhh bebudak sekarang...trus teringat zaman nakal dulu....mcm tu la org pandang aku kan.....uhuk...) ok sambung....tp kan aku  suke tgk muke laki aku mkn sampai kenyang sgt....sbb selame ni kalau die mkn aku tgk sikit je....kekadang aku cakap dlm hati la..."kenyang ke ko mkn tara tu"........tp semlm aku yang pertama surrender....die g lagi amik udang la....kepah la....ngan ape ntah namenye lagi utk 2nd round punye....kuah tomyam die dh la pedas....tu yang laki aku sedap sgt tuuuuu.....( iklan jap: hahaha...tgh2 aku buat entri ni...laki aku anto mms kat aku....gambo berbuke semlm la kan....meje penuh ko...!!!!) pastu sayur jgn cakap la....amik byk gile...sebab aku ngan laki aku mmg suke makan sayur kangkung ngan bayam....laki aku kate " ni u nk mkn ke...nk bg arnab mkn".......hehehe....pastu die yang makan paling banyak....sekarang ko la arnab tu......hahahahahaha......mcm2 lagi la aku amik semlm....dh namenye pon buffet kan.....harus la tamak haloba....pastu x abis....huhuhu....fefeeling buat ABC la....cendol la....tu yang penuh satu meje tu.....last but not least aku amik la eskrim....sedappppppp!!!! time aku makan eskrim ni laki aku dh xsanggup.....sebab mmg dh kenyang gileeeeeeee!!! dan semlm adalah berbuke paling lame aku ngan laki aku buat sepanjang bersama....hampir kul 9 baru bangun dr kerusi....n zassssssssss ke kualalalumpur..................
mmg tau laki aku ni....x agak2....beli baju raye nk kat kl je...ye la kat shah alam ni....semuanye mahal2...baju melayu laki aku je sepasang rm150++ mahal gile...pakainye tu la sekali raye pertame tu...x worth it sgt...kalau baju kurung aku tu boleh la beli mahal skit kan sebab boleh pakai time p kenduri ke...g keje ke..so berbaloi2 la.....so g  la kl....mane lagi kalau uptown danau kota....laki aku gemar sgt p citu....dh terbiase sgt....duk kepong dulu tetiap mlm pegi....duk shah alam le ni pon...pegi jugak....tapi kalau tetiap mlm....mampos!!!!....jalan2 carik dvd  seketul due ketul 3 ketul....pastu jalan2 lagi dlm uptown tu....trus terbekenan ngan satu baju melayu tu....warne lembut....very lite purple...seswai ngan laki aku yang rentung tu....nampak la cerah skit muke iye...harge bukak mulut je rm95 (murah la skit dr shah alam)...adjes2 harge...1st kastemer plak tu...dapat la ngejas brader tu turunkan harge sampai rm80....save dlm rm15 kan....murah la tu kan.....so gembira la laki aku....baju die dh settle....sampin...songkok...butang baju melayu semua elok lagi....so gune je yang lame.....pastu jalan2 lagi satu uptown tu carik aku punye plak....ade yang berkenan...kaler plak x berape nk matching...laki aku tu kalau boleh nk kaler mmg sedondon je ngan die....so jln satu uptown....xde rejeki aku kat situ....so misi pencarian baju raye bini masih belom berjaye....masih ade lagi 2 minggu nk  meneruskan pencarian.....semoga ade yang berkenan di mate laki aku...sebab die yang bayor kan....uhuk!!! so lite purple it is...baju raye kami!!!! jangan tiru tau....xmo boria!!!

p/s: buke puase di Flamming Steamboat....SUGGESSTED!!!!...

2 comments:

NajaHmaDi said...

huhu..aku teringin mkn steamboat la... ko g cari baju kt tempatyg aku ckp tu...berbaloi2....

mrsJoHn said...

huuhu...kalau teringin p je la...kalau x ajak boipren ajak la keluarga, sahabat handai....aku dh beli dh...baju raye kat Jalan TAR....huhuuhu....